[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Odette Moeskops

Zo’n vijfentwintig jaar werkt Odette als zelfstandig organisatieadviseur. Een cultuurverandering realiseren, een (top)team dat rol, resultaat of samenwerking wil versterken, de organisatie wil afstemmen op de omgeving, een MT (directie of bestuur) dat een weerbarstig organisatiepatroon wil doorbreken, zijn voorbeelden van onderhanden vraagstukken. Als adviseur is ze resultaatgericht, analytisch, relationeel en heeft ze veel oog voor onderstromen en het effect daarvan op werk en verandering.

Odette houdt van werken in de praktijk van weerbarstige organisatiepatronen, van reflectie op het handelen, van het verbinden van ervaringen aan concepten en ze pendelt graag tussen praktijk en theorie. Dit helpt haar te doorgronden hoe patronen en emoties met elkaar verbonden zijn in vraagstukken van organisatieontwikkeling en hoe ze dit kan benutten in het interveniëren. Het is de ‘logica’ van de onderstroom die haar fascineert: de rol van emoties en wat die bijdragen, beschermen of belemmeren.

Om de onderstroom te kunnen ‘lezen’ zet ze een bril op met een systeempsychodynamische lens. Vanuit dit perspectief schreef ze ook haar boek “Doorbreken van organisatiepatronen” (2014). In 2024 zal haar volgende boek verschijnen: “Vanzelfzwijgend”. Ook dat gaat over het doorbreken van organisatiepatronen. Verder schreef ze vele artikelen en is ze als docent verbonden aan veranderkundige opleidingen onder andere van Sioo en de VU.

I: www.roodpurper.nl

E: omoeskops@roodpurper.nl

M: +31 6 245 58 752

Activiteiten:

Boeken:

Blogs:

Podcasts: