[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Onze podcasts

Derde reeks # 5 Eigenzinnige betrokkenheid

over Oskar Net en Alexander Kluge

In Nederland is het een compliment als je iemand eigenzinnig noemt die op een bijzondere wijze te werk gaat en daarmee bevraagt en verandert wat anderen als vanzelfsprekend zijn gaan ervaren.  In Duitsland was het eeuwenlang een terechtwijzing. Als een kind eigenzinnig was, werd het gewaarschuwd: ‘Pas op of straks groeit je arm boven je... Lees verder »

Tweede reeks # 2 Reflecteren

In deze podcast bespreken Paul Kloosterboer, Odette Moeskops en Gertjan Schuiling hoe zij heden ten dage werken met de begrippen ‘reflection-in-action’ en ‘reflection-on-action” van Donald Schön en ontdekken de enorme evolutie die deze begrippen de afgelopen 50 jaar hebben doorgemaakt. Wil je meer lezen over de achtergronden van deze podcast? Hierbij wat literatuurtips – Kloosterboer,... Lees verder »

Eerste reeks # 9 Zelforganisatie 2

In Ambachtsschoolpodcast #9 onderzoeken Gert Jan Schuiling, Odette Moeskops en Brechtje Kessener de relatie tussen zelforganisatie en hiërarchie: niet alleen op ontwerp, maar juist ook op emotioneel-relationele aspecten ervan. Literatuur over zelforganisatie en zelfsturing die je mogelijk interesseert: • Kessener, B. (2020). Hoe(zo) management? Beer, Jaques en Hoebeke over de waarde van hiërarchie. M&O, tijdschrift... Lees verder »

Eerste reeks # 8 Zelforganisatie 1

In Ambachtsschoolpodcast #8 verkennen Gert-Jan Schuiling, Odette Moeskops en Brechtje Kessener wat (de ontwikkeling naar) zelforganisatie is en wat het vraagt van medewerkers, van managers en van hun onderlinge relatie. Literatuur over zelforganisatie en zelfsturing die je mogelijk interesseert: Capra, F. & Luisi, P.L. (2014). The systems view of life. A unifying vision. Cambridge: Cambridge... Lees verder »