[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Joost Kampen

Joosts verborgen curriculum als socioloog maakt dat hij gefascineerd is door de vraag 'waarom gaat het in organisaties zoals het gaat en waarom gaat het zo dikwijls mis' (naar Cor Lammers). Hij ziet organisaties als kleine samenlevingen waarin alles gebeurt wat in die grote samenleving ook gebeurt (naar Jacques van Doorn). Ja, ook dat...

Joost werkt in de traditie van Kurt Lewin (1947) die in de wijk werkte aan sociale vraagstukken. Hij stapt in de geleefde werkelijkheid van organisaties, verwondert zich, geeft duiding vanuit wetenschap en ervaring en leert de organisatieleden zelf interveniëren voor herstel van verwaarlozing. Een 'Montessori-aanpak'. Hij neemt het niet over van opdrachtgevers maar contracteer het bieden van 'veeleisende hulp'.

Het Amsterdamse GVB was zijn 'school of life' als adviseur. Joost realiseerde zich dat die trambestuurders en buschauffeurs veel beter snapten hoe het echt werkt in organisaties. Zijn boekenkast met literatuur over organiseren en leiderschap had geen antwoord op wat hij zag en meemaakte bij GVB. Dit werd de start van een promotieonderzoek aan de VU onder leiding van prof. Léon de Caluwé dat leidde tot de theorie van de verwaarloosde organisatie. Inmiddels staan er enkele honderden organisaties op de ervaringslijst en heeft hij vijf boeken geschreven. Hij verzorgt een eigen leergang en draagt bij aan opleidingen van de VU, Universiteit Twente, SIOO summerschool en business schools BSN, AOG en NBA Opleidingen. Joost blijft pendelen tussen praktijk en kennis ontwikkelen en overdragen.

Joosts wetenschappelijke publicaties zijn te vinden op Google Scholar en op Researchgate

I: joostkampen.nl

E: info@joostkampen.nl

M: +31 641783868

Activiteiten:

Boeken:

Blogs:

Podcasts: