[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Joris Brenninkmeijer

De kern van wat me fascineert in mijn werk als coach, teambegeleider en organisatieontwikkelaar is het voeren van moedige onderzoekende gesprekken. Hoe doe je dat op een goede manier? Hoe zet je jezelf daarbij als (imperfect) instrument in? Hoe doe je dat, hoe veel ervaring je ook hebt, steeds weer opnieuw, met frisse blik? Dat is de rode draad, of het nou gaat om een persoonlijke ontwikkelvraag, een team met gedoe of schurende samenwerking tussen afdelingen. Ik houd ervan me te verbinden aan het vraagstuk en samen met mijn klanten op onderzoek te gaan. Wat is hier aan de hand? Wat speelt er onder de oppervlakte? Waar stagneert het en waaruit kan de volgende stap bestaan?

Voor mij is onderzoekend werken zowel analytisch als creatief, ernstig en speels, een zaak van het hoofd en van het hart. Het gaat er om scherp te kijken, uit te proberen, te ervaren en zo inzichten te ontdekken. Gemakkelijk is dat zeker niet altijd en alle bagage ten spijt, vaak ervaar ik het vak als een vorm van professioneel aanmodderen.

Met enige regelmaat publiceer ik over mijn eigen lessen over wat het leveren van goed werk inhoudt. Ik houd ervan te reflecteren vanuit invalshoeken die net even anders laten kijken en die betekenis hebben voor het praktisch handelen als begeleider. Denk aan de waarde van vrijmoedigheid, vragenstellen of ruimte als thema in het helpende gesprek.

http://bureaubegeleidingskunst.nl

Boeken:

Podcasts: