[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Stop. Stopstrategie voor organisaties

Uitgave: 2020

Stoppen is in bijna alle organisaties een verwaarloosd thema. Het gaat vaak over nieuw, anders en beter, over een stip op de horizon en schema’s op een whiteboard waar we een woord voor verzinnen. Stoppen is niet sexy, maar dingen die veel energie kosten of geen doel meer dienen, verdwijnen niet vanzelf. Ik heb veel in organisaties rondgelopen en daar zag ik dat mensen allemaal wel met iets wilden stoppen: tijdschrijven in de zorg of vergaderingen die nergens over gingen. Waarom is dat toch zo moeilijk? Dit boek is het resultaat van een onderzoek daarnaar. En zowaar: er is een uitweg!
Stop. stond op de Shortlist van Managementboek van het Jaar 2021

Ik wilde wel eens weten waarom stoppen in organisaties zo moeilijk is en kwam er tot mijn verrassing achter dat er nog geen boek over te vinden was. Toen ben ik dat zelf maar gaan schrijven.

Het schrijven van dit boek was ook een grote puzzeltocht in de veranderkunde. Ik heb ontzettend veel gehad aan gesprekken met de organisatieantropoloog Danielle Braun en ook Hans Vermaak hielp mij verder. Van ‘Onmacht’ van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek maakte ik ook dankbaar gebruik!