[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Is er ruimte in de gevestigde orde?

Uitgave: 2015

“Boek van het Jaar 2015” volgens de Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs.

Inhoud

Dit essay gaat over hoe het ons elke keer weer lukt om te verstrikken in de complexe systemen die we nota bene zelf creëren. Het is een doorlopend onderzoek, een conversatie en een pleidooi om te blijven nadenken en de ruimte open te houden. Blijf reflecteren, blijf onderzoeken en neem niet zomaar genoegen met de eerste gedachte die zich aandient – dat is de geest die dit boek ademt Het is een pleidooi voor het individuele vermogen om te blijven bevragen wat er speelt in organisatie, management en bestuur.

In bondige observaties en reflecties omtrent het omgaan met organisaties en functioneel denken stelt Marjorieke Glaudemans kwesties ter discussie waar de hedendaagse ‘goed georganiseerde mens’ onvermijdelijk mee van doen heeft.

Bijdrage aan het vak

‘Is er ruimte in de gevestigde orde?’ laat zich lezen als een rijke conversatie, met verwijzingen naar ideeën uit de kunst, filosofie en organisatietheorie. Een boek dat de verwondering naar boven haalt, waarin van alles aan de orde komt, zonder de schijnbare geruststelling van een nieuw systemisch denkmodel dat in vijf of zeven stappen belooft hoe we de zaak onder controle kunnen krijgen. Voor al diegenen die wel eens nerveus worden van de heersende overtuiging dat overal een sluitend antwoord op zou zijn.