[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Onomkeerbaar organisaties veranderen

Uitgave: 2016

Inhoud

Veranderprocessen beginnen met plannen en praten, maar moeten zichtbaar worden in organisatiebedrag. In Onomkeerbaar staat de beweging van praat naar daad en van wenselijk naar werkelijk centraal. De abstracties uit de wenselijke wereld moeten een plek vinden in de rommelige werkelijke wereld van alledag. Pas als je de mogelijkheid daarvan daadwerkelijk probeert te doen, verandert cognitie in een onomkeerbare ervaring.

Het is een boek voor (midden)managers die de verandering moeten implementeren en voor adviseurs en andere helpers die transitie proberen te begeleiden van plannen naar realiteit.

Bijdrage aan het vak

Dit is een veranderkundig boek voor managers. Toegankelijk geschreven, met de blik niet op hoe je een organisatie kunt veranderen, maar op hoe dat zodanig kan dat de verandering ook beklijft.

Op wiens schouders?

De auteurs staan in dit boek opnieuw op veel meer schouders dan hier vermeld kunnen worden. We lichten hier Nassin Nicholas Taleb eruit, die met zijn tegendraadse ideeën over risico heel concrete handvaten geeft over hoe organisatie toegerust kunnen worden om ook onverwachte ontwikkelingen aan te kunnen.