[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Ondertussen in de organisatie

Uitgave: 2012

Inhoud

“Life is what happens to you while you’re busy making others plans’ zong John Lennon.

En in feite is dat ook precies wat mensen in organisaties overkomt. Terwijl het management plannen maakt, gebeurt er van alles in organisaties waar ze in die plannen geen rekening mee hielden.

Dit boek neemt je mee op een verkenning naar het Ondertussen in het leven van mensen in organisaties. Ondertussen blijkt een ongrijpbaar fenomeen, dat je nooit echt te pakken krijgt. Het ligt aan de randen van je blikveld, je had het kunnen zien als je anders had gekeken, maar het ontsnapt aan je aandacht. Het boek verkent dat gebied waarvan iedereen weet dat het er is, maar dat nooit goed zichtbaar wordt. Het geeft inzicht in het ontstaan en in stand blijven ervan en doet suggesties voor een betere verstandhouding met het Ondertussen.

Bijdrage aan het vak

Ondertussen is een boek voor in het voorbijgaan. Je ziet het makkelijk over het hoofd, want het gaat precies over dat: onze neiging om zaken over het hoofd te zien. Over hoe focus leidt tot tunnelvisie en hoe doelgerichtheid de kern kan missen. Geen boek met aanpakken, maar praktisch voor een breder bewustzijn.

Op wiens schouders?

In dit boek staan we op vele schouders. Van Saramago tot Tolstoi en van Barrico tot Heidegger. De zoektocht naar iets wat je steeds ontsnapt verliep via de bewustzijnspsychologie van Victor Lamme die de eigen wil ontkent, naar filosoof Stine Jensen die laat zien hoe nuttig het is elkaar een andere werkelijkheid voor te toveren tot Ralph Stacey die beschrijft dat managers iets besturen dat ze niet kunnen kennen.