[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Meer dan de som der delen

Uitgave: 2019

Inhoud

Meer dan de som der delen geeft een overzicht van de belangrijkste systeemdenkers over organiseren en veranderen. In tien delen staat telkens een andere systeembenadering centraal. Daarbinnen belichten de veertig auteurs een grondlegger, theorie of methode en verbinden die met hun eigen professionele praktijk. De delen en hoofdstukken laten zich prima afzonderlijk lezen. Het boek als geheel toont de samenhang tussen de verschillende benaderingen.

Brechtje Kessener en Leike van Oss zijn erin geslaagd om de verbanden tussen de verschillende benaderingen zichtbaar te maken. Voor elke benadering schetsen zij een intrigerend verhaal waarin de lezer zicht krijgt op wat het systeem is, hoe de mens daarin een rol speelt en hoe de organisatieprofessional dit kan gebruiken.

Bijdrage aan het vak

Meer dan de som der delen maakt het brede spectrum aan systeembenaderingen zichtbaar op een toegankelijke manier. Het geeft zicht op wat er binnen organisaties gebeurt en biedt voor organisatieprofessionals een onderbouwing voor hun professionele handelen. Daarmee is het een onmisbaar boek voor adviseurs, managers, beleidsmedewerkers en studenten.

Op wiens schouders?

De basis van het boek ligt in het netwerk van organisatieprofessionals/ systeemdenkers dat Brechtje en Leike opbouwden rondom de Sioo systeemweek. Hoewel het veld in beweging blijft, geeft het een breed en vrij omvattend beeld van systeemdenkers over organiseren en veranderen.

Meer informatie: Meer dan de som der delen