[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Respons-ability atelier

Datum: 27 sep 2024
Locatie: Amsterdam
Organisatie: Marjorieke Glaudemans

Een ogenschijnlijk kleinschalige individuele respons kan van grote invloed zijn op het beloop van situaties. Vanuit dit gegeven biedt het respons-ability atelier onderzoeksruimte om het proces wat aan een respons voorafgaat vanuit verschillende perspectieven te onderzoeken.

Respons hangt immers af van wat je in je blikveld toelaat, van wat je waarneemt en wat je voor waar neemt. Het vormen en geven van respons begint bij waarnemen en is elk moment opnieuw een creatieve daad. Je respons-ability nuanceert als je cirkel van waarneming vergroot en als je introspectie verfijnt.

Deelnemers aan deze ateliers zijn mensen die inzien dat we ondanks onze goede bedoelingen keer op keer verstrikt raken in de complexiteit van systemen, organisaties en bedachte infrastructuren. Die voorbij de ‘what’s in it for me? interface’ van dit tijdsgewricht willen kijken en zich afvragen wat deze wereld van ons nodig heeft. Die vanuit het verlangen naar adequate respons op grote vragen van deze tijd, ruimte willen nemen om te onderzoeken waar respons vandaan komt. Om zo, in samenspraak, een tijdelijke vrijplaats te creëren om onze creativiteit in het vormen en geven van respons op situaties te inspireren.

Voor meer informatie en inschrijving

https://marjoriekeglaudemans.org/respons-ability-atelier-open-inschrijving/