[ivory-search id="106" title="Custom Search Form"]

Leergang Actieonderzoek voor Veranderaars

Datum: 12 nov 2024
Organisatie: Gertjan Schuiling

12 november 2024 beginnen we met een nieuwe run van het programma. Alweer de negende. Er bestaan tegenwoordig in Nederland gelukkig meerdere scholingen in actieonderzoek. Wat de VU-opleiding onderscheidt is dat we niet één vorm van actieonderzoek uitdiepen, maar zes. Op deze wijze raak je vertrouwd met de rijke variëteit die in 80 jaar actieonderzoek is ontstaan en kun je daar zelf je weg in zoeken.

In de leergang ga je de mogelijkheden herkennen om de dubbele doelstelling van actieonderzoek te realiseren: praktijkverandering en kennisontwikkeling. Dat gebeurt in intensieve gesprekken met praktijkexperts van de verschillende vormen van actieonderzoek. Je krijgt voor elke lesdag een digitaal college toegestuurd over de theorie van actieonderzoek. We oefenen op de lesdag zelf in pendelen tussen praktijk en theorie. En verkennen diepgaand de handelingsvraag van elke deelnemer. Ook besteden we aandacht aan het wetenschapsdebat rond actieonderzoek en destilleren we fundamentele principes uit de zes vormen van actieonderzoek die we behandelen. Optioneel begeleiden we je in het schrijven van een essay.

De leergang is relevant voor mensen uit alle disciplines van wo en hbo.

Dit is de link naar de website:
https://lnkd.in/eBEKM53d
Als je meer wilt weten, we houden een informatiesessie op dinsdag 2 juli en op 10 september: dit is de link naar de aanmeldknop voor de informatiesessie:
https://lnkd.in/eb3AzF8a