Shirine Moerkerken

‘IN HET VERSCHIL VIND IK DE OPENING NAAR NIEUWE OPLOSSINGEN’

In de ruim twintig jaar die ik nu als veranderkundige werkzaam ben, word ik me meer en meer bewust hoe weinig repertoire we eigenlijk hebben ontwikkeld in en tussen organisaties om om te gaan met verschil. We proberen verschillen vooral weg te werken door te overtuigen, compromissen te sluiten, te overbruggen. Zelden of nooit laten we de verschillen naast elkaar bestaan en maken we functioneel conflict om te komen tot innovatieve oplossingen en wegen die we niet eerder bewandelden.

Mijn liefde voor het ambacht van veranderkunde wordt met de dag groter. Vanuit die liefde schreef ik het boek Hoe ik Verander. Mijn grootste fascinatie op dit moment is daarbij hoe we dag in dag uit disfunctioneel conflict produceren, hoe je daar functioneel conflict van zou kunnen maken, en hoe je kunt leven in de creatieve spanning die het naast elkaar laten bestaan van verschillen met zich meebrengt.

Meer en meer werk ik over de grenzen van organisaties heen, omdat de begrenzingen van de organisaties die we met elkaar hebben gebouwd nu juist ook vaak een beperking vormen in het verder brengen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Keer op keer blijkt het voor de betrokken spelers lastig te zijn om samen te werken. Zij hebben verschillende perspectieven op het vraagstuk, spreken verschillende talen en hebben verschillende belangen. Opgeleid in sociaal constructionistisch interveniëren probeer ik vanuit mijn ambacht een bijdrage te leveren om die samenwerking vanuit verschil toch mogelijk te maken.  

Meer informatie op www.strange.nl

Telefoon: 06 221 242 58
E-mail: shirine@strange.nl

Image
november 2022
januari 2023
Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Image