MEER OVER ONS

Op deze pagina vind je meer informatie over de Ambachtsschool aan de hand van veel gestelde vragen. Mocht je een vraag hebben waar je hier het antwoord niet op vind, stuur ons dan s.v.p. een email.

.

Wat is de Ambachtsschool?
De Ambachtsschool is een netwerk van organisatieprofessionals die zich bezig houden met organiseren en veranderen in organisaties. Het zijn mensen die hun eigen handtekening in het vak hebben en die (vaak) ook een eigen leeraanbod hebben.

Waarom zijn jullie de Ambachtsschool begonnen?
We ontmoeten elkaar natuurlijk regelmatig in verschillende werksituaties. En we verwijzen naar elkaar door. Omdat we elkaar leuke mensen vinden die goed zijn in hun vak. Op een gegeven moment dachten we: ‘waarom maken we dit netwerk niet zichtbaar?’. En daarmee ook het aanbod.

Waarom ‘de Ambachtsschool’?
Wij vinden organiseren en veranderen een ambacht. Het is iets wat je kunt leren, maar waar je pas echt goed in wordt als je de diepgang ervan kent en als je nieuwe ontwikkelingen kunt plaatsen in het grotere geheel. We vinden het belangrijk om niet met iedere mode mee te lopen, maar juist modes goed in te kunnen schatten op hun waarde in het grotere geheel. We delen dit graag met andere organisatieprofessionals.

Wat doet de Ambachtsschool?
De Ambachtsschool is een netwerk van mensen en een website. Op de website vind je het aanbod van de aangesloten leden, al dan niet in samenwerking met elkaar. Daarnaast onderzoeken we op welke manier we met elkaar het ambacht van organiseren en veranderen meer zichtbaar kunnen maken. En zijn we gericht op het delen van onze kennis en ervaring.

Wat zijn jullie plannen voor de komende periode?
Op onze website vind je een agenda met daarin het aanbod dat ieder van ons heeft. In de komende tijd onderzoeken we of we ook ‘gelegenheidsaanbod’ maken: eenmalige combinaties uit het netwerk die wat ontwikkelen en aanbieden.

Wie zijn de mensen van de Ambachtsschool?
De leden van de Ambachtsschool zijn individuen, die professioneel onafhankelijk functioneren.
Zij hebben een handtekening in het vak, zijn veelzijdig, vernieuwend en eigenzinnig. Dit blijkt vaak uit publicaties, docentschappen e.d.
De leden van de Ambachtsschool hebben een visie op het vak, waarbij de rommelige realiteit uitgangspunt is. Zij werken ambachtelijk, als practitioner, zelf knutselend in de praktijken van klanten.

Jullie geven les aan diverse opleidingsinstituten. Worden jullie hun concurrenten?
In tegendeel! Wij zien eerder leuke en spannende mogelijkheden voor samenwerking dan voor concurrentie.
Wij denken dat we aanvullend zijn. In de opleidingen van deze instituten laten wij steeds een klein stukje van ons vak zien, een eerste kennismaking. In ons eigen aanbod zitten de verdieping. Dit krijg je niet in die andere opleidingen. Dat moet ook niet. Het gaat meestal om breed georiënteerde opleidingen. Bij ons is het smal en diep. We dragen onze kennis over het ambacht over.

Kan de Ambachtsschool nog groeien?
Zeker. We zijn gestart met tien mensen, met de intentie om anderen in het vak aan te laten sluiten. Criterium is de handtekening in het vak, het ambacht dat iemand met zich meebrengt en het aanbod dat daarop gebaseerd is.
Wat we niet willen is uitgroeien tot een opleidingsinstituut. We zijn een netwerk. Losjes gekoppelde mensen die leuke dingen met elkaar doen. Dat willen we zo houden.

Image