Marco de Witte

‘IK VIND DE VERANDERKUNDE TE RATIONEEL’

Ingrijpende organisatieveranderingen blijken complex en veel veranderprojecten eindigen in een mislukking. Het succesrecept bestaat niet. Wat helpt is een samenhangende veranderredenering op basis van vier kernvragen; waarom, wat, wie en hoe. Simpele vragen die menig verandermanager in de praktijk onbeantwoord laat.

Wat mij na twintig jaar klussen aan verandervraagstukken steeds duidelijker wordt is dat een rationele inhoudelijke benadering helpt, maar niet doorslaggevend is. Recente ontwikkelingen maken duidelijk dat eerder de emotionele betekenissen voor de betrokken partijen cruciaal zijn. Mensen doen, (zeker) als het spannend wordt, niet wat ze denken, maar wat ze voelen! Dat blijft veelal nog onderbelicht en geldt ook voor de manier waarop de veranderaar (persoonlijk) omgaat met de eigen verandering. De impact van een interventie hangt namelijk af van de ‘interior condition van de intervenor’!

In gesprek zoeken we dus in elke verandering weer naar hoe de rationele inhoud voor ieder emotionele betekenis heeft. En dalen we af naar jouw ‘persoonlijk leiderschap’ als veranderaar.

Meer informatie op www.marcodewitte.nl

Telefoon: 06 505 23 977
E-mail: dewitte@hgrv.nl

Image
Geen evenementen gevonden!
Image